Περιεχόμενα

Επιλογές Θεμάτων

ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΥΧΗ (ΩΣ ΘΑ ΟΦΕΙΛΕ)

Επουράνιε Πατέρα άκουσε με, άκου τις αμαρτίες μου και δείξε έλεος και συγχώρεση.
Αμάρτησα πατέρα γιατί δεν έδωσα συγχώρεση στους Ρωμαίους που μου επεφύλαξαν τον ατιμωτικό σταυρικό θάνατο και μου αρνήθηκαν την ολοκλήρωση του έργου σου. Ας είναι όμως δείχνω μεγαλοψυχία γιατί ότι δεν κατάφερα εγώ ο υιός του θεού, το κατάφερε ένας καλαθοπλέκτης απ΄ την Ταρσό.

Αμάρτησα γιατί τύλιξα την ενοχή σου στο ζαχαρωμένο φαρμάκι της αγάπης μου. Έδωσα τη δηλητηριασμένη αγάπη για το πτώμα μου να τη γευθούν γυναίκες, άντρες και παιδιά και τους αφιόνισα με την ενοχή του ανύμφευτου σώματός μου.

Αμάρτησα Πατέρα γιατί ενώ η ανθρώπινη πλευρά μου ποθούσε τόσο πολύ τον έρωτα, επέλεξα τον ατιμωτικό θάνατο για χάρη σου, για να γίνει το θέλημά σου. Αμάρτησα Πατέρα όταν σε μια στιγμή αδυναμίας της θεϊκής μου φύσης, αντί να φωνάξω τις πιστές σε με γυναίκες, να ξελαφρώσουν τούτο το κορμί από το βάρος της παρθενίας έστω και την ύστατη στιγμή πάνω στο σταυρό, φώναξα εσένα Πατέρα, και εσύ μ΄ άφησες να ψυχορραγώ ολομόναχο.

Σεβαστέ μου Πατέρα δέξου τις αμαρτίες μου, τις αμαρτίες του μονάκριβού σου γιου.
Αμάρτησα Πατέρα και με κυρίευαν ρίγη τρυφηλής ικανοποίησης, όταν κρυφοκοίταζα να κομματιάζουν τους Έλληνες οι πιστοί σου, αμάρτησα όταν δειπνήσαμε όλοι μαζί θυμάσαι; με τις σάρκες τις Υπατίας,
θυμάσαι Πατέρα τα ρεψίματα της μητρός μου στο τραπέζι του δείπνου.

Αμάρτησα Πατέρα γιατί εθίστηκα στη μυρωδιά των καμένων σωμάτων των Ελλήνων, των Κελτών, των Βίκινγκς, και των Ινδιάνων, όμως Πατέρα πιο πολύ μου άρεσε η ευωδία από τις πυρές των μαγισσών, εκείνες τις στιγμές που η γυναικεία ευωδία έφτανε μέχρι εδώ, γέμιζαν οι ουρανοί με μυρωδιά του θηλυκού. Θες Πατέρα να μάθεις την πιο ανομολόγητη αμαρτία μου;

Με την υπόσχεση και μόνο της γυναικείας καιγόμενης σάρκας τα σωθικά μου άναβαν τη δική τους φωτιά και το πέος μου ανορθωνόταν. Αμάρτησα γιατί δέχθηκα να γευθώ το αίμα των φιλοσόφων που μου προσέφερες για να χτίσεις με τ΄ όνομα μου την αιματηρή αυτοκρατορία σου.

Αμάρτησα σεβαστέ μου Πατέρα γιατί σε άφησα να σημαδέψεις με το πυρωμένο σίδερο της αμαρτίας τα νεογέννητα πλάσματα, τους υποσχέθηκες αθανασία και τα ταπείνωσες τόσο ώστε να τους είναι αναγκαίος ο οίκτος σου.

Αμάρτησα Πατέρα γιατί άφησα όλους αυτούς τους ανθρώπους να παρασυρθούν από το αγαθό μου προσωπείο, τους άφησα να καταργήσουν τη λογική και να πιστέψουν σε πράγματα ανύπαρκτα και εξωλογικά, τους άφησα να σέρνονται και να μην μπορούν να ξεχωρίσουν από τα σκουλήκια για να δείξουν την τυφλή τους πίστη στο πρόσωπό σου.

Είμαστε καταραμένοι Πατέρα, η κατάρα που στείλαμε στο ανθρώπινο είδος τώρα ξαναγυρνά σε μας, βλέπω την ώρα μου να πλησιάζει. Το φάσμα μου έχει πλέον ξεθωριάσει και μέρα με την ημέρα μου αναγγέλλει ότι το τέλος μου φτάνει. Το βλέπω με ανακούφιση να έρχεται, και βλέπω πως το ίδιο αναμένουν όλοι αυτοί που μίσησαν την υποτιθέμενη αθανασία που τους προσέφερες.

Σκιά είμαι στο φωτεινό κόσμο των αμαρτωλών σου, Πατέρα, κουράστηκα πια να ψάχνω ένοχα κορμιά, στρεβλά, ατιμασμένα, ταπεινωμένα από τη θρησκεία σου, για να μπορώ να κατοικώ και να τρέφομαι από τις γερασμένες ψυχές των δούλων σου. Όμως φτάνει πια δεν αντέχω να ζω σαν σκιά, ένα φάσμα δίχως δύναμη στο χώρο των ανθρώπων. Πόθησα το θνητό μου σώμα, ήρθε η ώρα του θανάτου μου, έλα κοντά στον Υιό σου, έλα στην αγκαλιά μου Πατέρα να θρηνήσουμε μαζί το θάνατό μας.

Ιησούς ο Ναζωραίος Βασιλεύς των Ιουδαίων
[ για την αντιγραφή Κώστας Κεχαγιάς ]