Περιεχόμενα

Σχετικά με το περιοδικό Διιπετές


ΔΙΜΗΝΙΑΙΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΨΥΧΗΣ

"Οι περίλαμπροι Ναοί, οι εκπληκτικοί κοινωνικοπολιτικοί θεσμοί των Αθηνών και της Σπάρτης, τα θεϊκά αγάλματα, η παιδευτική Τραγωδία, η εξυψωτική Φιλοσοφία, ήσαν οι καρποί μίας μακράς συνειδησιακής διεργασίας που επετελέσθηκε στην προχριστιανική Ελλάδα. Όμως, ο απλός θαυμασμός, η βαριά νοσταλγία ή η διαλεκτική μόνον ενατένιση του λαμπρού παρελθόντος δεν oδηγούν παρά σε στείρα προγονολατρία.

Αυτό που απορροφά το δικό μας ενδιαφέρον, είναι οι ρίζες των συλλήψεων που εδημιούργησαν το μεγαλείο του Ελληνικού Έθνους. Μας ενδιαφέρει ο τρόπος που ο κάθε "πολίτης" ή "όμοιος" αντελαμβάνετο την Φύση και τον εαυτό του, μας ενδιαφέρουν τα συναισθήματα, τα όνειρα και οι προθέσεις που οδήγησαν στη μυθοπλασία, στην λογική σύλληψη του Κόσμου και στο μεγαλείο της φιλοσοφικής διανοήσεως.

Το χθές έχει αξία μόνο αν μπορεί να αναζωπυρώνει και να αναθρέφει το παρόν, προετοιμάζοντας ταυτοχρόνως και το μέλλον. Διαφορετικά, το βάρος του εντείνει απλώς την αίσθηση της κακομοιριάς στην οποία οδηγεί η αναπόφευκτή του σύγκριση με την σημερινή, αποκτηνωτική και άθλια κοινωνία.

Δεν είμαστε ιδεόπληκτοι προγονολάτρες, ούτε ονειροπαρμένοι οραματιστές ενός κόσμου που πέρασε και χάθηκε για πάντα. Όποιος πιστεύει και αναζωογονεί την σκέψη και την έρευνα, παύει να αργολιώνει στην ανάμνηση. Απλώς ενδυναμώνεται, προετοιμάζεται και στοχεύει.."

Το περιοδικό ΔΙΙΠΕΤΕΣ κυκλοφορεί σε διμηνιαία βάση από το 1991, φέρνοντας στη νεοελληνική πραγματικότητα την εσκεμμένα "ξεχασμένη" φωνή των προγόνων μας αληθινών Ελλήνων, τον μοναδικό εκείνο και αξεπέραστο λόγο που οδήγησε κάποτε τον Άνθρωπο στα ύπατα επίπεδα της πνευματικότητος και της Αρετής, τον ίδιο εκείνο λόγο που όταν αναγεννήθηκε πριν από λίγους αιώνες, ελευθέρωσε την ανθρωπότητα από την αμάθεια, την δεισιδαιμονία, τη θρησκοπληξία και τη βαρβαρότητα του χριστιανικού Μεσαίωνος, τον ίδιο εκείνο λόγο που μόνο αυτός σήμερα εγγυάται την αυτογνωσία, την ελευθεροπρέπεια και την εξέλιξη του Ανθρώπου πάνω και έξω από τους μαζικοποιητικούς και δουλοποιητικούς μηχανισμούς, τους οποίους όλοι μας γνωρίζουμε, αλλά ελάχιστοι τολμούν να κατονομάσουν.

Το περιοδικό ΔΙΙΠΕΤΕΣ, το πρώτο εν Ελλάδι περιοδικό που ανοικτά υπερασπίσθηκε, και εξακολουθεί με την ίδια ένταση να υπερασπίζεται, την κοσμοαντίληψη, τις θεωρήσεις, το έθος, την Θρησκεία , την Φιλοσοφία του πραγματικού Ελληνικού Έθνους, συνεχίζει μία δύσκολη πορεία μέσα σε ένα νεοελληνικό περιβάλλον ιδιαιτέρως εχθρικό για τα όσα εκπροσωπεί ο πραγματικός, δηλαδή ο προχριστιανικός, Ελληνισμός. Την δύναμη για αυτή την δύσκολη πορεία, το ΔΙΙΠΕΤΕΣ την αντλεί από την καθοδήγηση από τις ψυχές των προγόνων μας και των εθνικών μας Θεών, από την ενατένιση των συμβόλων μας, των αγαλμάτων μας, και από τη μελέτη της εθνικής μας φιλοσοφικής καταθέσεως. Υπό αυτή την γωνία, το ΔΙΙΠΕΤΕΣ γίνεται όχι απλώς έντυπη έκδοση, αλλά και κατάθεση ψυχής και κάλεσμα. Κάλεσμα για αλλαγή συνειδήσεων, για λεβέντικη πόρευση, για καθημερινό βίο σύμφωνα με τα υψηλά προτάγματα της Εθνικής μας Παραδόσεως και Βιοθεωρίας. Σας καλούμε σε συστράτευση, συμπόρευση και συντροφή της αμβροσίας των ευκλεών προγόνων.

Είναι μέλος του Υπάτου Συμβουλίου των Ελλήνων Εθνικών από ιδρύσεως του. Επίσης συμμετείχε στο ιδρυτικό συνέδριο του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εθνικών Θρησκειών που έγινε στο Βίλνιους της Λιθουανίας το 1998 και έκτοτε είναι ενεργό μέλος του, αποδεχόμενο τη διακήρυξη των συνέδρων. (βλ. Διιπετές 26)

Τα άρθρα που δημοσιεύει το περιοδικό, αφορούν την Υπεράσπιση της Αρχαίας Ψυχής και την Κατανόηση της αυθεντικής Ελληνικής Κοσμοθεάσεως, η οποία αντιλαμβανόταν τον Κόσμο ως ΚΟΣΜΗΜΑ ("άπειρον διατεταγμένον και κεκοσμημένον"). Με δεδομένο τον Σεβασμό στην παρρησία και την επωνυμία των αρθρογράφων και των επιστολογράφων, το περιοδικό δεν δημοσιεύει ανώνυμες επιστολές ή άρθρα, αν ωστόσο κάποιος αναγνώστης / στρια επιθυμεί απλώς να μην δημοσιοποιηθούν τα στοιχεία του / της θα πρέπει να τα αναφέρει, αλλά με την ένδειξη "μόνο στη διάθεση του περιοδικού". Τα υπογεγραμμένα άρθρα δεν εκφράζουν κατ' ανάγκην και τις θέσεις της συντακτικής ομάδος του περιοδικού, αλλά ούτε και την δεσμεύουν ιδεολογικώς ή / και θρησκευτικώς.
Όσα επώνυμα κείμενα αποστέλλονται στο Διιπετές και αφορούν την θεματολογία του, θεωρούνται προς δημοσίευση, εκτός αν ο συγγραφέας τους δηλώνει με ρητό τρόπο το αντίθετο.

Σας καλούμε σε συστράτευση – συμπόρευση στον αγώνα μας, καθώς και σε κοινωνία με το απέραντο πνευματικό μέγεθος των ευκλεών προγόνων μας.

Το ΔΙΙΠΕΤΕΣ είναι μέλος του Υπάτου Συμβουλίου των Ελλήνων Εθνικών (ΥΣΕΕ) από της ιδρύσεως του τελευταίου, συμμετείχε δε στο ιδρυτικό συνέδριο του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εθνικών Θρησκειών (>WCER) που έγινε στο Βίλνιους της Λιθουανίας το 1998 και έκτοτε παραμένει ενεργό μέλος του, αποδεχόμενο τη διακήρυξη των συνέδρων (βλ. «Διιπετές», τεύχος 26). Από τον Φεβρουάριο του 2006, την έκδοση του περιοδικού ανέλαβε το «Φιλοσοφικό Αθήναιον Εκατηβόλος».

Έκδοση - ιδιοκτησία του «Φιλοσοφικού Αθήναιου Εκατηβόλος», Αριστοτέλους 36, 1ος όροφος, Αθήνα.

Το περιοδικό έχει καταχωρηθεί διεθνώς υπό τον αριθμό ISSN 1106-1685